Uherský Brod se rozloučí s Michalem Vrágou a Filipem Jíchou

15.08.2022 | Petr Zpěvák, Foto: Jan Zahnaš
vraga-michal.jpg

Slavnostní předehru bude mít úterní pohárový duel ČSK Uherský Brod - MFK Vyškov (od 17.00 hodin). Domácí klub se oficiálně rozloučí se dvěma hráči - obráncem Michalem Vrágou a brankářem Filipem Jíchou. Prvně jmenovaný ukončil hráčkou kariéru, druhý pak přestoupil do klubu jejich pohárového soupeře.

"Obránce Michal Vrága nosil řadu let kapitánskou pásku a ve třetí lize patřil k oporám našeho týmu. Byl správným vzorem pro mladší spoluhráče a především pro mládež," uvedl Josef Hamšík, předseda ČSK Uherský Brod.

Vzhledem k tomu, že pohárový los MOL cupu přisoudil Uherskému Brodu právě druholigový Vyškov, nabízela se možnost oficiálně se rozloučit také brankářem Filipem Jíchou, který právě do MFK Vyškov odešel na přestup.

"Filip Jícha je velmi kvalitní gólman. Po příchodu ze Znojma nás ve třetí lize v mnoha zápasech dokázal podržet. I díky jeho výkonům se nám podařilo udržet třetiligovou příslušnost i pro nadcházející sezonu. V jeho další kariéře mu za celý náš klub přeji co nejvíce úspěchů," dodal Hamšík.

Michal Vrága

V uplynulé sezoně jsme ho mohli vídat na postu stopera s kapitánskou páskou na ruce. Říká se, že v nejlepším se má přestat. Právě u pětatřicetiletého obránce Michala Vrágy toto rčení platí dokonale. V jarních odvetách ho fanoušci třetí ligy v divácké anketě zvolili na oficiálním webu www.msfl.cz nejlepším obráncem celé soutěže. Michal Vrága odehrál v moravskoslezské lize celkem pět sezon, ve ktarých nastoupil do 118 zápasů, celkem nastřílel 14 branek (z toho 3 z pokutových kopů), obdržel čtyři žluté karty a jako správný kapitán nebyla ani jednou vyloučen. Michal Vrága se definitivně rozhodl, že kopačky pověsí na hřebík, proto mu v jeho osobním životě přejeme jen to nejlepší. Kapitáne, za předvedené výkony v dresu ČSK Uherský Brod ti děkujeme!

Filip Jícha

Brankář Filip Jícha přišel do Uherského Brodu před dvěma lety z třetiligového Znojma. Svými výkony si okamžitě řekl o post jedničky mezi třemi tyčemi. V dresu Uherského Brodu odchytal v průběhu dvou sezon 41 zápasů v moravskoslezské lize. Jeno spolehlivých výkonů si všimli v druholigovém Vyškově, kam přestoupil v letní přestávce. Gólmana s vizáží modela můžeme pravidelně spatřit také na televizní obrazovce v reklamě na nepromokavá trička značky CityZen.

Pohárový duel MOL cupu se odehraje v úterý 16. srpna od 17.00 hodin na Orelském stadionu v Uherském Brodě. Přijďte domácí povzbudit v co největším počtu, vaši podporu budou hráči proti druholigovému soupeři potřebovat.