Hlučín a Frýdek postupují do třetího kola, Kroměříž vypadla na penalty

21.09.2022 | Matěj Šoba
MOL CUP - Hlucin-Lisen.jpg

Z šesti mužstev MSFL, která postoupila do druhého kola, zvládla svůj boj dvě z nich. Zápas nezvládly Kvítkovice, Uničov, Rosice a Kroměříž. Dařilo se naopak Hlučínu a Frýdku-Místku.

Uničov doma přivítal nedalekou prvoligovou Sigmu Olomouc. Třetiligový celek nebyl daleko od překvapení. Ve třicáté minutě se prosadil Krč, který otevřel gólový účet zápasu. V 50. minutě dostali hosté příležitost srovnat z penalty, o což se úspěšně postaral Chytil. Netrvalo to ale tak dlouho a Uničov šel zpět do vedení. Z penalty se trefil Komenda. Domácí dělilo od senzačního vyřazení prvoligového celku deset minut a nastavení, jenže přišla vlastní branka Koutného a zápas tak pokračoval prodloužením. V něm se už trefovali jen hosté. Další dvě trefy přidal Chytil a zařídil svým barvám postup dál.

Rosice svého soupeře také neměly z daleka. Na trávník k nim přijela Zbrojovka Brno. Mužstvo z MSFL však nenavázalo na svou podařenou šňůru z ligy a podlehlo hostům 0:4.

Ke Kvítkovicím dojel Třinec. Ten už po prvním poločase potvrzoval roli favorita, díky trefě Kateřiňáka a vlastní brance Semanka bylo skóre 0:2. Druhý poločas patřil také hostům. Ač se podařilo Kvítkovicím snížit, o tři minuty později si svůj náskok vzali hosté zpět, o další minutu později ho navýšili a čtyři minuty před koncem svou výhru definitivně potvrdil Samiec. Zápas tak skončil 1:5.

Posledním nepostupujícím týmem je Kroměříž. Ta si na svůj souboj musela na rozdíl od ostatních týmů chvíli počkat. Zápas sehrála 21. září před kamerami ČT Sport. Zprvu zápas vypadal na jasnou převahu favorita z Baníku Ostrava, avšak Kroměříž dokázala vždy snížit a nakonec i srovnat. Jelikož v prodloužení branka nepadla, rozhodovaly až penalty. V těch však domácí tým prohrál a dál v poháru nepostoupil.

Zástupci naší ligy jsou ale stále ve hře! Jsou to dva týmy. Hlučín — doma přivítal kvalitního soupeře z Líšně. Toho ale zaskočil, když zvládl zápas díky trefám Šindlera a Putyery vyhrát. Podobně zaskočená byla i Opava, která prohrála s Frýdkem-Místkem. Stejný výsledek jako v Hlučíně zařídili Hykel a Kovařík.

Na obě mužstva se můžeme těšit i v dalším kole. O tom, s kým se o postup poperou se rozhodne 23. září v 10:30 na ČT Sport, kde proběhne živý los.